Културни центар Сурчин у сарадњи са ловачком секцијом Бољевци, организовао је 28. августа, у оквиру болевачке заветне славе Велика Госпојина и у склопу са програмом ,,Великогоспојински дани 2021 Бољевци“, традиционалну ,,Ловачку шицару“, такмичење у стрелаштву.

Учесници су у Ловачком дому имали прилику да уживају у класичној  шицари, пуцању покретних и непокретних мета и пуцању глинених голубова, а такође су били у прлици да пробају јединствени ловачки гулаш који су спремали искусни, дугогодишњи ловци.

Шицара, такмичење где се пуца у два јаја која се клате на ланцу и флашу која је удаљена између 60 и 70 метара као и остале дисциплине које су представљене, имала је за циљ да деци и посетиоцима покаже шта је то у чему се ловци надмећу, размењују искуства, едукацију се и одрасли и деца, а пре свега и друже.

Прва три места у свим дисциплинама добила су вредне награде за учешће, док су најбољи награђени пехарима и медаљама. Ловачка шицара организује се сваке године у оквиру славе у Бољевцима. Такмичењу је приуствовао велики број посетилаца и учесника који нису крили своје одушевљење. Организатор је поделио вредне награде и уприличио ручак.