СУБОТА ЗА НАЈМЛАЂЕ У БОЈЧИНУ

У суботу, 10.августа 2019. године на јубилеју ,,Бојчинског културног лета 2019“, најмлађи посетиоци могли су да се друже са припадницима Министарства унутрашњих послова и Полицијске испоставе Сурчин, као и да уживају у дечијој представи.

Други пут, у оквиру јубиларног 10. ,,Бојчинског културног лета 2019“, од 17 до 19 часова Полицијска испостава Сурчин је реализовала пројекат Министарства унутрашњих послова ,,ПОЛИЦИЈА У ЗАЈЕДНИЦИ“, уз подршку Културног центра Сурчин и Градске општине Сурчин. Циљ пројекта је изградња боље комуникације полиције са јавношћу и подизање нивоа сарадње са локалном заједницом, чиме се стварају неопходни предуслови за бољу превенцију и развој партнерских односа са грађанима. Најмлађи посетиоци могли су да се друже са припадницима Полицијске испоставе Сурчин – упознају се са њиховом опремом, испробају пијане наочаре и наочаре за дрогу, виде Коњичку чету Полицијске бригаде, а организоване су и сликовне радионице.


Театар Талија је од 19 часова извео дечију представу ,,ЗДРАВО ЈЕ ОНО ПРАВО“ у којој су малишани уживали и заједно са глумцима учествовали у представи. Представа је рађена по мотивима бајке ,,Ивица и Марица“, а текст је писао Дарко Јоксимовић. Глумци који су играли у представи су: Исидора Пајчин, Марко Чупић и Маја Јовановић.

Културни центар Сурчин се посебно захвалио Полицијској испостави Сурчин на дошадашњој сарадњи, подршци, тимском раду, као и за то што је Градска општина Сурчин постала безбедније и сигурније место за живот.

Плакету и захвалницу за учешће на 10. јубиларном ,,Бојчинском културном лету 2019" је директор Културног центра Сурчин уручио Командиру ПИС Предрагу Младеновићу.


Пријатељима ,,Бојчинског културног лета“ Компанији ,,Дунав осигурање Д.О.О“ је такође уручена плакета и захвалница за досадашњој подршци и што су омогућили дечије представе ово лето у Бојчину. Награде је примио Директор филијале Компаније за Обреновац и Сурчин Љубомир Зец.